Games Database- aplicatii android , cel mai mare blog de jocuri android, apk jocuri, aplicatii android, apk aplicati din Romania
Jocuri Android Gratis

Fifa 2009-review

Simulatoarele de fotbal FIFA (Electronic Arts) şi PES (Konami) se află de doi ani într-o dispută aprigă, însă până în prezent FIFA se bucură de o popularitate mai mare (deşi mulţi spun că PES este net superior), mai ales datorită licenţei oficiale de care beneficiază. Între timp, Konami a obţinut în exclusivitate licenţa Uefa Champions League pentru următorul PES, ceea ce s-ar putea să conteze în lupta directă dintre FIFA 2009 şi PES 2009.
Avantajul simulatorului distribuit de Electronic Arts este că a apărut mai devreme (3 octombrie), în timp ce PES 2009 va putea fi cumpărat/descărcat undeva la jumătatea lunii octombrie. Şi, pentru că tot a apărut FIFA 2009, am zis să nu ne aglomerăm şi să-i facem o prezentare, cu noutăţile pe care le aduce dar şi cu impresiile lăsate de gameplay.
FIFA 2009 = FIFA 2008 + 1 ?
Poate că subtitlul de mai sus este un pic răutăcios şi exagerat, dar vreau să subliniez încă de la început că FIFA 09 nu diferă cu mult faţă de precedentul. Logic, au intervenit câteva modificări grafice, însă acestea nu impresionează. Jucătorii sunt mai detaliaţi dar inexpresivi şi destul de departe de adevăraţii protagonişti. Singura îmbunătăţire de care puţini vor ţine cont este aceea că, în timpul meciului, după un efort susţinut, li se observă sudoarea pe faţă. Terenul de joc este acoperit cu “iarbă 3D” (3D Grass) care ar trebui să dea un oarecare realism gazonului, însă culoarea verde, extrem de ţipătoare şi obositoare, nu prea are legătură cu realitatea. Spectatorii sunt 2D, slab reprezentaţi, cu aceleaşi mişcări haotice. Nu am văzut “valuri” în tribune sau alte acţiuni de efect.
Cât despre joc, bug-urile nu sunt numeroase şi prea deranjante, dar există. Ce am observat eu: arbitri schimbaţi la pauză (poate că primul se accidentase, cine ştie), jucători care insistă să treacă prin panourile publicitare, aceeaşi enervantă problemă legată de distanţele şi poziţiile predefinite de executare a loviturilor libere (19,2 metri, 24,6 etc.), nu mai zic de cornere unde nu eşti niciodată susţinut de fundaşi.
Pe latura pozitivă, să spunem că tacticile sunt mai avansate, se poate schimba mentalitatea echipei (atac, neutru, apărare) apăsând tasta “5”. În modul ofensiv, faci un adevărat asediu la poarta adversă, dar dacă nu reuşeşti să marchezi sau să finalizezi cumva faza şi eşti prins pe contra-atac, adversarul va scăpa singur cu portarul.
Golurile se marchează mult mai uşor şi din tot felul de poziţii (vezi clipul de mai jos). Fifa 2008 era monoton din acest punct de vedere, pentru că în majoritatea cazurilor trebuia să te deplasezi către nişte zone binecunoscute de unde să centrezi, pasezi sau să şutezi ca să fii sigur de reuşită. La FIFA 09 am reuşit să marchez din locuri neaşteptate, poate şi în criză de idei tactice. Dar aşa e mult mai plăcut decât să tot repeţi anumite faze la nesfârşit, doar de dragul rezultatului.
Două lucruri mai am să adaug la această prezentare. Unul este widget-ul “Adidas Live Season” – se conectează la un server şi îţi actualizează pe PC informaţiile despre jucători, raportat la ce se întâmplă în realitate. Cu alte cuvinte, forma jucătorilor va fi importată în joc. Actualizarea se face printr-un fişier ce se descarcă manual sau automat, dacă activezi opţiunea “Auto Download”. Al doilea, modul de joc Be-A-Pro, prezent şi în Fifa 2008. Pentru cine nu ştie, aici controlezi un singur jucător pe tot terenul şi trebuie să îndeplineşti diverse obiective: să nu faci mai mult de “x” faulturi, să marchezi “y” goluri etc.


1 Aici aveti voie sa comentati::

Game spunea...

Poti sa dai goluri foarte usor din lob.

Trimiteți un comentariu