Games Database- aplicatii android , cel mai mare blog de jocuri android, apk jocuri, aplicatii android, apk aplicati din Romania
Jocuri Android Gratis

Ziua nationala a Romaniei-1 decembrie




Acum 91 de ani,strabunicul meu TIA PETRU s-a dus intr-un suflet la Alba Iulia,ca reprezentant al satului in care traia,impreuna cu alti cativa tovarasi.Imbracat in straie nationala si cu tricolorul in mana,el canta. El canta de bucurie pentru ca urma sa se implineasca dorinta romanilor de sute de ani:UNIREA.

Asemeni strabunicului meu,alte o suta de mii de suflete s-au strans in Cetatea Alba Iuliei,toti avand un singur scop,o singura dorinta,o singura suflare UNIREA CU PATRIA MAMA-UNIREA CU ROMANIA


Faimoasa cetate a Bălgradului a ajuns locul de intalnire al tuturor romanilor,locul in care la 1 noiembrie 1599, Mihai Viteazul isi facea intrarea triumfala dupa victoria de la Selimbar.Multimea imensa,urca drumul spre Cetate intr-un spectacol popular incredibil:tarani romani invesmantati in sumanele de patura alba si cu caciulile ostenilor lui Mihai Viteazul cantau si dansau hore . Atmosfera generala era una de sarbatoare!!!


Trecand pe sub poarta lui Mihai Viteazul si ajungand pe campul lui Horea,multimea a inceput sa asculte cuvantarea tinuta la cele opt tribune ale salii de adunare si sa astepte decizia finala.
Ştefan Cicio Pop, Vasile Goldiş,Iuliu Maniu impreuna cu reprezentantii tuturor paturilor sociale ,adunati in sala Cazinei militare au inceput adunarea.
La ora 12 a zilei de 1 decembrie Vasile Goldis Face urmatorul anunt: „Adunarea naţională a tuturor românilor din Transilvania, Banat şi Ţara Ungurească, adunaţi prin reprezentanţii lor îndreptăţiţi la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie / 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români şi a tuturor teritoriilor locuite de dânşii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al naţiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureş, Tisa şi Dunăre.

Acum,Romania este intreaga!!! Visul romanilor de sute de ani se implineste in aceasta zi sfanta,asteptata cu multa rabdare de inaintasii nostri.Sangele varsat pe campul de lupta al eroilor patriei a fost rascumparat in aceasta zi minunata,sangele care de multe ori striga din pamant la vederea nedreptatilor si suferintelor la care sunt supusi romanii are acum alinare.

1 decembrie nu este o simpla data in calendar sau nu este o simpla zi de vacanta,asa cum o vad multi dintre noi, ci este o zi speciala in care a avut loc un act maret,realizat de niste oameni si mai MARI,care nu s-au dat inapoi de la lupta pentru patrie...pentru reintregirea nationala.
Respectul meu fata de ei este maxim,desi tindem da uitam sacrificile eroilor neamului,nu trebuie sa uitam un singur lucru: Noi nu am fi putut trai liberi,daca ei nu ar fi murit pentru noi.


La Multi Ani Romania!!!

         Dumnezeu sa te ajute sa stralucesti la fel cum straluceai si in trecut.






17 Aici aveti voie sa comentati::

Cosmin spunea...

felicitari,ai pus punctul pe i

Anonim spunea...

bravo,bun articol

Cruciu Petre spunea...

multumesc tuturor

Anonim spunea...

la multi ani tuturor romanilor de pretutindeni!!!

Anonim spunea...

la mooooolti ani la toti cei care sunt romani si la cei care se mandresc ca sunt romani

Anonim spunea...

La multi ani Romania !!

Mimoza spunea...

Imi place articolul.
La multi ani, Romania! Sunt mandra ca sunt romanca.

Anonim spunea...

la multi ani romanilor sa aveti o zi buna

Anonim spunea...

la multi ani romanilor

Anonim spunea...

LA MULTI ANI ROMANIA, LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR

DYDY_DRAGUTZA spunea...

la multi ani tuturor si mai ales romaniei!!!!!!!!!!!!!!!

JONNY.EXTREME spunea...

la multi ani, nulta sanatate si tot ce va doriti FITI MANDRI CA SUNTETI ROMANI

Anonim spunea...

...ma lasa complet rece.

Anonim spunea...

La mulţi ani România, la mulţi ani tuturor românilor !

Anonim spunea...

cu scuzele de rigoare, am o intrebare: "Cand vreodata a stralucit Romania?

Anonim spunea...

am si eu in piep tricolorul

Ioan B. spunea...

Un articol bine scris şi binevenit zilei.

Trimiteți un comentariu