Games Database- aplicatii android , cel mai mare blog de jocuri android, apk jocuri, aplicatii android, apk aplicati din Romania
Jocuri Android Gratis

SPORE-review


Stiu ca un titlu ca Spore,acum nu mai creeaza asa furori ca la inceput,ca la data de lansare,prin simplul fapt ca nu mai este de actualitate.Gresala mea,ca nu am facut un review mai devreme,pentru ca jocul l-am avut inca de la lansare.
Publicitatea de care a avut parte,stim ca EA este experta in promovarea produselor sale,a facut din acest joc un bestseller pe piata de Gameing.Toti s-au inghesuit,s-au imbrancit,au facut tot posibilul,sa puna si ei manutza pe un joc,care l-a prima vedere este pentru copii,cu animalute haioase, create dupa bunul plac,cu blanita,sau cum mai vreu tu...Dar spre surprinderea mea,oamenii mari,l-au jucat,le-a placut si chiar s-au intrecut sa isi share-uiasca creatiile pe serverul Maxis...astfel ca si ceilalti oameni din lume sa le vada creatiile.
Se pare ca oamenii sunt atrasi in general de aceste jocuri gen Real Life Simulator.Un exemplu elocvent ,care trebuie amintit este Sims.Prin expasnion-urile numeroase,cei de la EA au putut sa il tina in viata si pe placul jucatorilor atata timp...deci oamenilor chiar le place sa creeze un mod de viata,in care ei sa controleze tot si in care sa isi construiasca mod de viata pe care poate,nu l-au avut in viata lor reala.
Spore mi se pare o idee grozava,exploatata la maxim de cei de la Maxis ,care cu ajutorul EA,au creat un adevarat monstru ai industriei de jocuri.
Spore,iti permite sa creezi propria ta creatura,pe care sa o dezvolti treptat,de la nivelul de celula,pana la gradul de Mare Putere a Universului.
In primul stagiu,esti doar un organism unicelular,care are ca scop sa se hraneasca,sa creasca si sa incerce pe cat cu putinta sa scape de pradatorii,care fiind mai mari te vaneaza.Organismele celulare isi pot dezvolta unele mecanisme de protectie sau atac ca sa fie sigure ca nu ajung pe masa unei Euglene.Poti sa iti dezvolti un organ care produce electricitate,otrava,sau un cill care sa te ajute la viteza,sau poate vrei o gura mai mare cu care sa prinzi mai multe celule mici.

Asta este frumusetea la Spore,poti sa faci ce vrei tu,cum vrei tu,totul depinde de tine,singurul lucru care te limiteaza este imaginatia,care pe mine m-a cam lasat cand a fost vorba sa imi creez un personaj cu care sa cuceresc uscatul,eu l-am facut ca pe un Dinozaur T-rex,da ce mai conteaza...m-am descurcat.
Dupa ce ai acumulat destul ADN pentru a evolua,vei parasi marea si te vei putea dezvolta in continuu pe uscat.
La inceputul jocului ti-ai ales ce vrei sa fi:carnivor sau erbivor,alegerea ta iti va influenta modul de joc pe uscat.
Carnivorii vor trebui sa consume animale mai mici,iar erbivorii diferite fructe sau ierburi.
Dupa ce ai petrecut un timp solitar si dupa ce ai adunat material ADN(care se gaseste din belsug pe campurile jocului),vei putea sa iti modifici din nou personajul,poti sa ii faci sa arate cum vrei tu: poti sa ii pui 3 picioare,6 maini,sa il faci ca pe un caine,vaca,cal,dinozaur,bigfoot tot ce vrei tu.
Dupa ce ti-ai upgradat personajul,jocul te anunta ca ai ajuns la stagiul in care creierul ti-s-a dezvoltat si ca acum poti sa iti faci propriul trib,(descoperirea focului fiind cu adevarat haioasa),cu care sa vanezi sau cu care sa mergi sa interactionezi cu celelalte triburi.
Va dau un sfat...daca sunteti carnivor,aliati-va cu cei puternici si distrugeti pe cei slabi,asta este legea naturii care se potriveste deplin cu jocul.
Dupa ce continui sa evoluezi,ajungi la stadiul de Oras,astfel vei putea sa iti construiesti fabrici,teatre etc.
Acum scopul tau,v-a fi sa le aduci orasenilor bucurie,sa ii faci sa iti doreasca sa faca parte din orasul tau si sa nu-i dezamagesti,pt ca altfel vor face greve etc.
După ce treci în următoarea fază, Space Stage, poţi spune că începe practic jocul.Sincer m-am cam plictisit pana la aceasta faza.Primele patru faze le-am considerat un tutorial extins care a „pregătit terenul” pentru trecerea în spaţiu.După ce foloseşti editorul (cu care se presupune că te-ai obişnuit până în punctul de faţă) pentru a-ţi proiecta OZN-ul personal eşti trimis să explorezi sistemul stelar propriu pentru a te obişnui cu noua unealtă de expansiune universală.

Dispui de instrumente de terraformare, de arme, de hală în care poţi transporta minereuri, plante şi animale. Poţi crea colonii, poţi distruge planete din temelii sau le poţi schimba clima astfel încât să inversezi procesul prin care au fost făcute locuibile şi altele. Cea mai importantă latură este însă, pentru mine, că poţi, în sfârşit, să te joci. Se introduce o brumă de poveste, dar mai importantă decât aceasta este mărimea galaxiei în care activezi şi că libertatea de care dispui e îndreptată spre ceva constructiv sau distructiv mai de anvergură. Alte imperii aflate în aceeaşi fază îţi stau în cale – poţi să-i cumperi, poţi să te aliezi cu ei, poţi să-i distrugi, totul e lăsat la judecata şi opţiunea ta. Comparată cu strategii spaţiale de aceeaşi natură, faza spaţială reuşeşte totuşi să scoată în evidenţă sistemul de sharing şi să fie suficient de mare şi lungă încât să îţi dea senzaţia, în sfârşit, după câteva ore bune, că te joci un joc de strategie cât de cât complet.

După ce se parcurg toate fazele rămân să trag linia şi să pricep ce am făcut ultimele câteva ore.
Am pornit de la stadiul de celula,acum cateva milioane de ani si m-am dezvoltat,dezoltat si iar dezvoltat pana am ajuns o putere a universului,care practic,mi-a dat acea satisfactie de GOD (of war,sau of peace) care putine jocuri ti-o dau.
M-am sintit intr-adevar liber,o libertate pe care am mai simtit-o cu adevarat in Assasin's Creed .
Jocului SPORE i s-a adaugat Spore: Cute and Creepy Parts Pack,un expansion lansat in 18-Nov-2008,care aduce noi galaxi personaje si multe alte noutati.Urmatorul expansion v-a fi lansat anul acesta cel mai aproape in martie.
Sper ca v-a placut review-ul,sper ca v-am indemnat sa-l jucati si sper sa mai vad astefel de jocuri in viitorul apropiat.
In concluzie SPORE Rock's !!! :D


4 Aici aveti voie sa comentati::

Anonim spunea...

mi-a placut spore,da mi s-a parut plictisitor pana la faza de Space Navigation

Cruciu Petre spunea...

dap mitza :) de aceeasi parere sunt si eu :)

Anonim spunea...

l-am jucat si mi-a placut,cred ca o sa-l cumpar

Cruciu Petre spunea...

cumpara-l... Originals are better!!!

Trimiteți un comentariu